fbpx

Tulajdonképpen kiejtés az egyik legfontosabb összetevője annak, hogy a beszédünk tiszta, érthető, és mások figyelmére érdemes legyen. Ha szeretnénk hogy az emberek megértsenek, helyesen értsék az információt, amit közvetíteni akarunk, nagyon fontos, hogy megkeressük az okokat és azokat a területeket, ahol a kiejtésünk csorbát szenved.

 

Kövesd a nyolcadikranyelvvizsga.hu oldalt ha tetszik a cikk!

 

1) A kiejtési hangot az anyanyelvi hangokkal helyettesítjük

 

2) Nem ismerjük az eredeti kiejtését a szónak

 

3) A tanár hibája.

 

4) a beszéd lehetőségének hiánya

 

Mi lehet a megoldás?

A nyelvtanulás nagyon sok energiat követel. Az energiával való spórolás egyik formája, hogy helyettesíted a hasonlóan hangzó hangokkal az eredeti hangot. Például az angol „th” kiejtés nem egyezik magyar hanggal. Ezért magyar nyelvtanuló hajlamos helyettesíteni „d” vagy „sz” hanggal.

Nézz angol videókat, filmeket, tévéműsorokat stb. Ha van lehetőséged, figyelmesen hallgasd meg a beszédüket. Válassz olyan témát, ami érdekel. Óriási a választék. Tehát nem kell attól tartanod, hogy unatkozol. A kulcs itt az, hogy figyeljen a párbeszédre, miközben nézed.

Keres beszédpartnert. A neten találhatsz nagyon sok embert, aki nyitott az angol beszélgetésre.  Ez elképzelhetetlennek tűnhet, de sokkal könnyebb beszélni valakivel, akit nem ismersz, mint megkockáztatni, hogy megszégyenítsd magad a barátaid előtt. Ne csevegj messengeren vagy e-mailben.

NÉZD MEG, HOGY ÉPÜL FEL EGY KURZUS!

Olvass további cikkeket, oldj meg feladatokat, próbáld ki magad!

Könnyen tanulható angol húsvéti gyerekversek

Könnyen tanulható angol húsvéti gyerekversek

Három könnyen tanulható gyerekverset hoztam a közelgő húsvét alkalmából. És egy ráadás interaktív játékot.Kövesd a nyolcadikranyelvvizsga.hu oldalt ha tetszik a cikk!The Easter Bunny is fat, fat, fat. His soft little hands go pat, pat, pat. His soft little ears go...

bővebben
Ismerd meg a tenger alatti világot Ariellel

Ismerd meg a tenger alatti világot Ariellel

The Little Mermaid is an upcoming 2023 American live-action film which will be distributed by Walt Disney Pictures. It is a remake of the 1989 film of the same name. The film will star Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Javier Bardem and Melissa McCarthy, with Daveed...

bővebben