fbpx

Kitől tanulsz?

Tőlem fogsz tanulni

Berényi Gabi vagyok, aki feje tetejére állítottam a nyelvtanulási módszereket a tanulóimnál. Ez olyan jól sikerült, hogy szeretném neked is megmutatni, hogy mindenki egyszületett nyelvtehetség.

„A nyelv szárnyakat ad és lehetőségeket biztosít.”

Rövid szakmai bemutatkozás

Berényi Gabriella vagyok 20 éve angol nyelvtanár és nagyon szeretem a munkámat.

Munkatapasztalatok: 

Marketing igazgató:

Eusec Security Group

Angol nyelvtanár :

 • Linea nyelviskola- céges oktatások, felnőttcsoportok vezetése
 • Szolmusz:felnőttcsoportok vezetése
 • Manhattan nyelviskola- Egészségügyi angol Országos Mentőszolgáltanál
 • Ad nyelv- és mozgásstúdió – gyerek csoportok vezetése, felnőttoktatás
 • Bayer:gazdasági nyelvi felkészítés
 • Széll-Szert Bt- nyelvvizsgafelkészítés

Hr toborzó:

Blueview holland munkaerő közvetítő

Angol-történelem szakos tanár:

 • Tószegi Általános Iskola
 • Szent István Római Katolikus Iskola és Óvoda

Au-pair: Egyesült királyság

Végzettségeim, diplomáim: 

 • Okleveles közgazdász – hr, vállalkozásfejlesztési szakirányon- Corvinus Egyetem
 • Angol nyelvtanár– Miskolci Egyetem
 • Történelem Tanár– Eszterházy Károly Egyetem

  Nyolcadikra nyelvvizsga program megalkotása, hogyan kezdődött…?

  A nyelvtanulást ma nagyon szeretem, de ez nem volt mindig így.

  Én még oroszt tanultam általános iskolában sőt középiskolában is, és alig vártam, hogy túl legyek a tanítási órákon. Nem az orosz nyelv “hibája” volt, inkább a módszer volt elavult és eredménytelen nálam.  A nyelvórákon órákon azon aggódtam, hogy nehogy engem szólítsanak, és nagyon kevésre is emlékszem belőle. Kilenc év nyelvtanulás úgy múlt el, hogy nincs kézzel fogható eredménye számomra. Csak sok negatív élmény, felesleges stressz.

  Nem így voltam az angollal!  Az angol számomra egy nagyon könnyű tantárgy volt. Nem emlékszem, hogy valaha is nehézségem támadt vele, vagy nem értettem valamit. Könnyen ki tudtam fejezni magam,nem okozott problémát a szövegek megértése vagy a  szavak tanulása. Azt is tudom kinek, minek köszönhető.

  A rendszerváltás környékén költözött haza Kanadából Vígh Sándorné, Marika néni, aki Crutch című nyelvtanuló könyvet is írta. Marika néni Kanadában úgy tanult meg angolul, ahogy a kisgyermekek az első két évükben, természetesen. Ezt a leckét igyekezett nekem is átadni és én megértettem az üzenetet.

  Egyedi módszer

  Annál eredményesebb a nyelvtanulás minél inkább hasonlít, az ember természetes nyelvtanulási módszeréhez. Csakhogy (!) itt Magyarországon van egy nagy hátrányunk. Ez pedig az, hogy nem nyelvi közegben élünk.  Kevés kivétellel, nem beszélünk idegen nyelvet a nyelvórákon kívül, ezért fontos, hogy használjuk azokat a módszereket, eszközöket, amelyekkel idegen nyelvet író beszélő értő emberekké válunk.

  De az iskolai módszerek az idők során nem sokat változtak, és még mindig számtalan gyerek kerül ki 8-12 év nyelvtanulás után úgy hogy nem tudja magát idegen nyelven kifejezni. Ezért tartom fontosnak, hogy változtassunk a módszeren, szemléleten, és közösen bizonyítsuk be, hogy mindenki képes magas szinten elsajátítani egy nyelvet és még élvezi is. Munkámat 2017-ben a NYESZE Akadémia- Nyelviskolák Szakmai Egyesülete- különdíjjal jutalmazta.

  Nyolcadikosok nyelvvizsgával a kezükben,  Berényi Gabi (tőlem tanulsz) és az Oxford Nyelviskola vezetője, Bóka Tamás.